onsdag 13 juni 2012

Lite av vad Albin har lärt sig på ett år

Han har börjat sortera saker i lådor. Lego, bollar och andra småsaker ska läggas med sin kompisar. Sen ut ur lådan och i igen!



Han är jättebra på att kasta saker. På födelsedagen kastade han sitt nya batteridriva Briolok rakt på Tobbe. Aj! Bollar är väl det som är mest ok att kasta, och det gör han gärna. Han försöker sig på att sparka bollar också.

Han går nu! På riktigt. Inte hela tiden, men ofta. Han kan gå långt, över 30 steg och svänga. Han kan nästan resa sig från golvet utan hjälp från någon möbel eller så.



Han hjälper till att klä på sig genom att stäcka ut armarna i ärmarna, stå på ett ben osv. Att klä av sig är han också bra på. Han har dock kommit in i en period då han inte vill ligga still för att byta blöja. Jobbigt, men kan ibland bli lugnare om han får en sak att hålla i, typ stekspade. Albin har ju aldrig haft snutte, men han går gärna runt med flugsmälla eller stekspade i handen. Igår började han grina när jag tog stekspaden ifrån honom vid läggdags.

Klättra vill han hela tiden. Han är väldigt bra på att klättra: upp i soffan, på pallen och trappor. Det senaste är att han sitter på soffans armstöd och studsar. Lite läskigt när han sitter på den sidan utan vägg bakom...

Han är bra på att äta. Gärna själv. Han kan äta med sked, gaffel och tom kniv! Han använde den dock som gaffel, dvs lade mat på den och förde den in i munnen. Barnmat är inte så populärt, men nästan allt annat gillar han. Idag fick han prova syrrans favorit, frysta ärtor. Mycket gott tyckte Albin.
Han kan spela med fingrarna på läppen. Bra ljud faktiskt! Han kan även blåsa. Han har lärt sig klappa händerna och vinka, men det görs inte på beställning.

Inga kommentarer: